7/2/2014: Δομοκός Φθιώτιδας

Σε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στο Δομοκό Φθιώτιδας, η διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, ενημέρωσε τους εκεί συναδέλφους για τα βήματα που έχουν γίνει αλλά και για τις επικείμενες προοπτικές.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δομοκός ήταν από τις ελάχιστες ή και μοναδικές περιοχές της χώρας, όπου συνάδελφοι έφτιαξαν μικρές "κοινοπραξίες" από (40 ως 60 άτομα) κατά την κατασκευή των πάρκων, πετυχαίνοντας έτσι καλύτερους όρους! Ήδη διατηρούν τη δική τους "Ένωση Αγροτικών Φωτοβολταϊκών" που έχει τη δική της δραστηριότητα.
ΔΟΜΟΚΟΣ
Και εκεί όμως -όπως διαπιστώθηκε κυρίως στα πηγαδάκια μετά τη afo.grσυγκέντρωση- "έδρασαν" συμμορίες επιτηδίων και κάποιοι αγρότες πλήρωσαν χρήματα που έγιναν "αέρας". Το "διαφορετικό" σε αυτή την περίπτωση, ήταν πως δεν είχε παρουσία η "γνωστή συμμορία" που εξαπάτησε κάποιους εκατοντάδες (αποκλειστικά) αγρότες, όπως διαπιστώθηκε σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στο Δομοκό, η οργή περίσσεψε. Η "απληρωσιά" έχει φέρει σε απόγνωση τους περισσότερους συναδέλφους. Άνθρωποι παρουσίασαν τα γνωστά απειλητικά "τραπεζικά χαρτάκια", συνοδεύοντάς τα, με την ερώτηση: "Τι να κάνω...;"

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου, βρέθηκαν -μεταξύ των δεκάδων αγροτών-  οι Δημ. Παπαδημητρίου και Μ. Μακαρές (εκ των ιδρυτικών στελεχών της τοπικής Ένωσης), ο αγροτοσυνδικαλιστής Βάιος Γκανής, καθώς και Μέλη του Συνδέμου από Φάρσαλα, Καρδίτσα και Καλαμπάκα.

Σε κάθε περίπτωση, η περιοχή του Δομοκού δηλώνει "πλήρως έτοιμη", για οποιασδήποτε μορφής αντίδραση, σε όποιον σκεφτεί ότι μπορεί να προκαλέσει τον βιασμό των συμβάσεών μας.
 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
video 1: Η εισαγωγική ομιλία των Κ. Γιωτάκου και Δημ. Παπαδημητρίου

video 2: Η ενημέρωση για τις εξελίξεις, από τον  Κ. Σπανούλη