28/3/2014: Στη Βουλή. Η ώρα "μηδέν"

afo.gr

afo.gr

Αυτή, ήταν η "ώρα μηδέν" για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά: Παρασκευή 28/3/2014 ώρα 20.30'

Τρεις ώρες νωρίτερα, η Διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών με περίπου 350 Μέλη της παρευρίσκετο στην διαμαρτυρία των φωτοβολταϊκών συλλόγων, στο πεζοδρόμιο του ΥΠΕΚΑ μαζί με άλλους 1000-1500 παραγωγούς που διαμαρτύρονταν κάτω μάλιστα από τις "ριπές χημικών" των ΜΑΤ.

Περίπου στις 16.30' συγκαλέστηκε ευρύτατο Διοικητικό Συμβούλιο  του Συνδέσμου, σε πεζοδρόμιο του Υπουργείου. Εκεί -έπειτα από λιτή ενημέρωση που έκανε ο Πρόεδρος κ. Σπανούλης- αποφασίστηκε ομόφωνα η μετάβαση των μελών μας στη Βουλή, για συγκεκριμένους λόγους.

Στις 16.45' ο κ. Σπανούλης, δια μικροφώνου κάλεσε τα Μέλη του Συνδέσμου καθώς και όσους άλλους αγρότες και παραγωγούς επιθυμούν, να μεταβούν στη Βουλή.

Με την ολοκλήρωση της προτροπής του Προέδρου, το μικρόφωνο πήρε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, ο οποίος:

- Κάλεσε τους αγρότες που έφερε αυτός (!), να παραμείνουν στις θέσεις τους.

- Κατηγόρησε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών φ/β ότι διασπά την διαμαρτυρία

- Αναρρωτήθηκε δημόσια: "τι μπορεί να αλλάξει, εάν πάνε 2-3 λεωφορεία στη Βουλή;".

 

ΘΕΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Ποιος ήταν όμως ο λόγος, που δεν επιδιώχθηκε προσυνεννόηση με τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΕΓΕΣ και φερόμενο ως εκπρόσωπο αγροτικών φωτοβολταϊκών;

Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη: Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου έχουν πολλούς και τεκμηριωμένους λόγους να ΜΗΝ εμπιστεύονται τον κ. Κουτσουπιά.

Στα ίδια τα Μέλη του Δ.Σ. δεν δόθηκε καμία απάντηση από τον κ. Σπανούλη όταν ρωτήθηκε: "για ποιο λόγο να πάμε στη Βουλή;". Πως θα ήταν δυνατό, να δοθούν εξηγήσεις σε άτομο μη εμπιστοσύνης;

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μετά το σάστιμα των δευτερολέπτων, για όσα ακούστηκαν από τον κ. Κουτσουπιά, το σύνολο των Μελών μας, ξεκίνησε για τη Βουλή. Εκεί, μεταφέρθηκαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από 11 άτομα, συναντήθηκε με τουλάχιστον 10 βουλευτές της συγκυβέρνησης καθώς και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον πρόεδρο κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Η 20.30' της Παρασκευής, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν η "ώρα μηδέν" για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά. Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, οι εκπρόσωποί μας συναντήθηκαν με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ αυτών οι κ. Σταμενίτης, Σκόνδρα και Σκρέκας.

 

Στη συζήτηση, δόθηκε στους βουλευτές να καταλάβουν με παραδείγματα, ότι το "κούρεμα 11%" που ...διαφημίζει το Υπουργείο για τα αγροτικά, εν τέλει δεν ήταν αυτό και είχε κατάφορες αδικίες.


 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ

Από το πρωί του Σαββάτου 30/3 ξεκίνησε μια εργολαβία λασπολογίας, στην οποία συμμετείχαν (κυρίως) όσοι είχαν την άποψη ότι ..."δεν έχουμε καμιά δουλειά στη Βουλή".

Με πρώτο "επιχείρημα λασπολογίας", το γεγονός ότι οι "Σπανούλης και Γιωτάκος, εξασφάλισαν τα δικά τους πάρκα, του 2012 και πέταξαν στον Καιάδα τα πάρκα του 2013".

Το μεσημέρι, οι λασπολόγοι πληροφορήθηκαν ότι το πάρκο του Γιωτάκου συνδέθηκε τον Ιανουάριο του 2013, άρα ...απέμεινε ένας "απατεώνας": Ο Σπανούλης, που έχει πάρκο του 2012!

Βέβαια, οι λασπολόγοι δεν γνώριζαν ή δεν τους ενδιέφερε να γνωρίζουν ότι, εκτός του Γιωτάκου, πάρκα τον Γενάρη του '13 είχαν ακόμα οι:

Επίσκοπος Γρηγόρης (Αντιπρόεδρος)

Ζιάμας Γιώργος (Ταμίας)

Σπανούλη Γεωργία (αδερφή του προέδρου)

Χαρμάνης Γεώργιος (ανεψιός του προέδρου)

Άρα -κατά τους λασπολόγους- ο Κώστας Σπανούλης, "πούλησε" τουλάχιστον 5 κοντινά ή οικογενειακά του πρόσωπα, για να "σώσει" το δικό του πάρκο!

Το απόγευμα έγινε κατορθωτό να ενταχθούν στην κατηγορία "πάρκα του τελευταίου τριμήνου 2012" και τα πάρκα του Ιανουαρίου! Με την ίδια τιμή, ως πάρκα που συνδέθηκαν εντός του 18μηνου!

Νέα επιχείρηση λασπολογίας, αυτή τη φορά για το γεγονός ότι έμειναν "πίσω" στις τιμές οι παρατάσεις. Παρ' ότι και γι αυτά τα πάρκα επιτεύχθηκε καλύτερη συμφωνία, εν τούτοις η απόσταση (και η αδικία) υπήρχε.

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΤΟΣ

Θα μπορούσε ο ...αγώνας να τελειώσει εκεί και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι να ήταν ευχαριστημένοι: ΚΑΝΕΝΑ Μέλος του Δ.Σ. η άλλο κοντινό πρόσωπο στο Σύνδεσμο δεν είχε πάρκο σε παράταση!

Παρ' όλα αυτά, ο αγώνας συνεχίστηκε για όσους ήταν στην παράταση. Σπανούλης και Μποτός (πάρκο του 2012) με πείσμα και πολιτικούς διακτινισμούς (!), κατάφεραν να φέρουν όλα τα αγροτικά πάρκα "στα ίσια".

Και το κατάφεραν, ενώ εάν παρέμενε η συμφωνία του "απογεύματος" θα είχαν μικρότερες απώλειες! Και αυτοί και όλο το Δ.Σ. και  όοοολοι οι αντιπρόσωποί του Συνδέσμου ανά Νομό!

ΤΟ ΔΑΣΟΣ

Η σημαντικότερη βραδιά, μέχρι την ...επόμενη: Αυτή ήταν για το Σύνδεσμο η βραδιά της Κυριακής. Από τις ελάχιστες -δυστυχώς- φορές στη χώρα μας, που η ομαδικότητα και το κοινό ώφελος νίκησε την ιδιοτέλεια του πεντάευρου.

Από τις λίγες φορές που η στρατηγική του να στοχεύσεις το δάσος και όχι το δέντρο απέδωσε.

 

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ

Εντυπωσιακά πράγματα, μας μεταφέρθηκαν και από τη Βουλή: Άπαντες οι βουλευτές αλλά και οι υπάλληλοι της Βουλής, γνωρίζουν τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών!