28/3/2014: Η διαμαρτυρία στο ΥΠΕΚΑ

ΠΣΑΦ

1.000 ΚΑΙ ...ΠΑΡΑΛΙΓΟ 1.006

 

Δυναμική ήταν η κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι Σύνδεσμοι Φωτοβολταϊκών, την παρασκευή στο πεζοδρόμιο του ΥΠΕΚΑ.

afo.grΠάνω από 1.000 παραγωγοί, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις αυθαίρετες και ακατανόητες περικοπές των τιμών, ενώ εντύπωση προξένησε η απουσία του Σ.Π.Ε.Φ., που ήταν και ο μοναδικός Σύνδεσμος που δεν συμμετείχε στη διαμαρτυρία.

 

Είναι γεγονός ότι εάν παρευρίσκονταν και τα Μέλη του ΣΠΕΦ, ο αριθμός των ατόμων στο πεζοδρόμιο του ΥΠΕΚΑ, θα ξεπερνούσε τα 1.000 και θα έφτανε ενδεχομένως τα ...1.006, αφού σίγουρα θα ήταν παρών ο Λουμάκης και οι 5 οικογένειες που εκπροσωπεί.

 

Το γεγονός ότι ζουν κι αυτοί το δικό τους δράμα, είναι ένα πανκοινώς γνωστό γεγονός που δικαιολογεί εν μέρει την απουσία τους, αφού εάν δεν έχεις καν φαγητό στο σπίτι σου, είναι αδύνατο να έχεις το ψυχολογικό σθένος να προβείς σε μια διαμαρτυρία.

Κατανοούμε τον πόνο τους...

 

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

Άψογη ήταν η διοργάνωση της διαμαρτυρίας. Οι άνθρωποι του ΠΟΣΠΗΕΦ είχαν έτοιμα όλα αυτά τα "μικρά" αλλά ουσιαστικά που αρμόζουν σε μια τέτοια εκδήλωση.

 

ΧΗΜΙΚΑ

 

Το κλείσιμο του δρόμου -αναγκαστικό λόγω της μεγάλης προσέλευσης- προκάλεσε την αναίτια επίθεση των ματ. Έπεσαν χημικά, αρκετές ροπαλιές, ενώ συνελήφθησαν και 4 παραγωγοί.


 

Η ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ

 

Μοναδική παραφωνία, το γεγονός ότι δια μικροφώνου ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Κουτσουπιάς κατηγόρησε τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών για ...διασπαστικές κινήσεις.

 

Ήταν μια ακόμα χρήσιμη κίνηση στο χώρο των αγροτών, αφού μέσα από τα ίδια τα λόγια του κ. Κουτσουπιά, γίνεται ευδιάκριτη η τεράστια διαφορά φιλοσοφίας των εκπροσώπων της ΠΑΣΕΓΕΣ με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

afo.gr

Η παρέμβαση αυτή, από μόνη της ανοίγει ένα ολόκληρο κεφάλαιο, το οποίο θα το "πιάσουμε" από την Δευτέρα που θα έχουν  πάρει όλα το δρόμο τους. Είναι μια χρήσιμη αφορμή, για να δούμε ποιοι θεωρούν ότι οι αγρότες είναι μια μεταφερόμενη αγέλη ή άνθρωποι με αυτόβουλες αποφάσεις και προσωπικότητα.

 

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΤΣΙΠΡΑΣΣτις 17.30 τα Μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών με 6 πούλμαν και ιδιωτικά αυτοκίνητα, μετέβησαν στη Βουλή.

 

Εκεί, 11 εκπρόσωποι και Μέλη της Διοίκησης, είχαν απανωτές συναντήσεις με κυβερνητικούς βουλευτές (ΝΔ & Πασοκ) καθώς και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

 

Φωτογραφίες από τις συναντήσεις αυτές: